VEGANSK MAYONNAISE

Har du mayonnaise-skræk? Har du i fordums tider forsøgt med æg og tynde stråler olie, der alligevel gik i fisk. Så forstvivl ikke. Her kommer mayonnaisen, der ikke kan mislykkes. Og så behøver du ikke have pasteuriserede æg hjemme, ej heller tage chancen ved at bruge almindelige rå æg.
Du har brug for sojamælk og en billig varmpresset olie uden smag. Jeg bruger rapsolie, da den indeholder vegetabilske n-3 fedstsyrer.
Skynd dig at komme igang. Inden du ved af det, er din hjemmelavede mayo færdig.

Du skal bruge

1 dl sojamælk
2 dl olie
1 stor tsk Dijonsennep
1 tsk eddike
1 tsk citronsaft
Salt efter smag

Sådan gør du

Hæld alle ingredienserne i et målebæger.
Find stavblendere frem og blend. Efter kort tid tykner massen til en skøn mayonnaise.
Smag evt. til med et par pressede hvidløgsfed og du har en lækker Aioli.

De seneste sunde & lækre opskrifter

Nøddepesto med basilikum

Lakrids dadler

Honningristede nødder