1) Bland mel med kerner og salt i en mellemstor skål.
2) Opløs gæren i lidt af vandet og hæld det sammen med resten af vandet og rør det sammen.
3) Rør tørre og våde ingredienser godt sammen til en grødlignende dej og dæk skålen med et låg eller plastfolie.
4) Lad dejen hæve i køleskab over natten eller dagen (7-8 timer er fint).
5) Varm ovnen til 250 grader med en støbejernsgryde (skal kunne klare varmen) med låg stående på bageristen i midten af ovnen.
5) Når ovn og gryde har nået 250 grader, tages gryden ud af ovnen (husk den er brandvarm). Fjern låget og hæld f.eks. solsikkekerner eller andre kerner i bunden. Hæld dejen i gryden og hæld sesamfrø eller birkes over brødet eller bag det som det er. Læg låget på gryden og sæt den ind i den varme ovn.
6) Efter 30 minutter fjernes låget og brødet bager ca. 10 minutter længere til det er gyldent og fint.
7) Hæld brødet ud af gryden og afkøl det på en rist. Lad det afkøle 10-15 minutter. Nyd gerne brødet mens det stadig er lunt og knasende sprødt.